Terrine van bestroopte wijnkruidkoek en kaas
Deze terrine is een smaakreünie van echte streekproducten:Twentse kruidkoek, Franse blauwschimmelkaas, Italiaanse korstkaas uit Taleggio en perenstroop uit Schinnen.
Wat heb je nodig:
• Kruidkoek*
• Roquefortkaas
• Tallegiokaas
• Canisius Perenstroop
• Zoete witte wijn
• Arachideolie
• Terrine-, paté, of cakevorm
• Huishoudfolie
*Noot van de kok:
Je kunt kiezen voor kant en klare kruid- of peperkoek of deze zelf maken. Zie recept van Twentse kruidkoek met Schinnense stroop
Zo maak je het:
Smeer de terrine in met een beetje arachideolie en bekleed de vorm met huishoudfolie. Leg de plakken peperkoek naast elkaar op tafel. Verwarm de Canisius Perenstroop met een beetje wijn tot een sausje en besprenkel de peperkoek.
Verwijder de schil van de Tallegiokaas en snij in vingerdikke plakken.
Leg peperkoek in de bodem, vervolgens een schijf Roquefort, dan weer peperkoek en daarna de Tallegio. Verdeel de kazen en de peperkoek zodat de lagen goed gevuld zijn. Sluit af met peperkoek en dek af met de folie. Leg hierop een gewicht zodat de massa vast wordt en laat de terrine zes uur in de koelkast rusten.
Presentatie:
Leg een schijf op het bord en garneer met Canisius Perenstroop. Een kleine kruidensalade hierbij maakt het af.
Dit gerecht delen: